zaterdag 14 februari 2009

Verder kijken dan je neus lang is!

Ding 14

IM of chat is geen onbekende voor me. Chatten deed ik al jaren terug met mijn kinderen. MSN was toen heel populair. Ondertussen zijn er zoveel mogelijkheden bijgekomen om te chatten. Meebo heb ik ook geprobeerd, maar daar vond ik niets van mijn gading tussen. Nu we toch veel doen via gmail, houd ik me voorlopig bij de chat van gmail, anders is het niet bij te houden. Enkele jaren geleden wist mijn dochter me te overtuigen dat skypen zowel voor haar als mijn portemonnee voordeliger zou zijn dan telefoneren. En wat doe je dan, het programma van Skype downloaden en een microfoontje aanschaffen (dat was al de eerste winst!). We hebben hier niet veel gebruik van gemaakt. Er was dikwijls een slechte verbinding en vertraging. Trouwens praten tegen een computer moet je ook leuk vinden. Chatten met Al@din vind ik een aanwinst voor de bibliotheek. Toen ik tijdens een klassenbezoek de leerlingen van het voortgezet onderwijs vragen liet stellen via de chat van Al@din, ging er een wereld voor hen open.
Op mijn weblog staat nu een gadget van Google-talk, zodat, als ik tenminste ingelogd ben bij Google-talk, ik direct vanuit mijn weblog kan chatten. Dit is vlugger geschreven dan gedaan. Avonden heb ik geprobeerd om de gadget op mijn weblog te plaatsen. Alles gedaan volgens de beschrijving in Google-talk. De HTMLcode gekopieerd. Op mijn weblog bij indeling een gadget toegevoegd. De gekopieerde htmlcode geplakt in het venster html/javascript. Daarna blog weergeven, maar wat ik niet zag was Google-talk. Gelukkig zag ik Netty in mijn chatvenstertje verschijnen en heb haar direct om hulp gevraagd. Alle aanwijzingen, die ze me gaf, kwamen me bekend voor, en heb ze nogmaals opgevolgd, maar helaas geen Google-talk te zien. Na verschillende pogingen en verwensingen heb ik uiteindelijk Alinda een mail gestuurd, waarin ik beschreef hoe ik het had geprobeerd en ik stuurde haar ook de htmlcode mee. Bij haar lukte het wel. Een raadsel! De volgende dag wees ze me er telefonisch op dat er ondertussen al 2 gadgets van Google-talk op mijn weblog stonden, n.l ONDERAAN IN MIJN WEBLOG. Ja zover had ik niet gekeken, ik verwachtte dat ding bovenaan in mijn blog.

Een mens moet toch verder kijken dan zijn neus lang is.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Tilly, bekend verhaal bij ding 14, volgens mij heb ik dat vandaag al eens eerder gehoord? Leuk toch om het nu weer te lezen.

    grt.Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Tilly,
    He leuk dat ik kon chatten met je. Ik was nog even op mijn mail pagina en ik zag een groen bolletje bij jou naam, ik dacht yes online. proberen. gelukt dus. Je spreekwoorden waren echt erg leuk.
    Ik ga mijn bed eens opzoeken en nog even verder in mijn envelop lezen van van de week. Ben benieuwd hoe het gaat aflopen.
    gr Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  3. haha uiteindelijke hartstikke goed gelukt toch? Kon je niet weten bovendien.

    groetjes,
    Alinda

    BeantwoordenVerwijderen