woensdag 25 februari 2009

Mijn boekenkast

Ding 18 Mijn favoriete boeken:

Een kast vol met mijn favoriete boeken. Nu hoef ik mijn schriftje niet meer te raadplegen, als een lener vraagt: “Weet je een leuk boek voor me?”. De ene keer kan ik veel titels opnoemen, maar soms heb ik van die momenten dat me geen enkele titel te binnen schiet en ga ik vlug om mijn, bij veel leners “bekende”, schrift. LibraryThing is voor mij een uitkomst. Niet alleen in de bibliotheek te raadplegen, maar overal, waar een computer met internet is. Dus snel een account aangemaakt. En vervolgens mijn boekenkast gaan vullen. Dat ging heel gemakkelijk. Er staan nu nog maar enkele titels in mijn kast, maar die ga ik nog verder inrichten. Interessant om de meningen van andere lezers te lezen.
De ontdekking van de hemel vind ik in zijn genre wel een van de mooiste boeken, die ik heb gelezen. Het is geen spannend verhaal, maar mijn waardering betrof vooral het taalgebruik en de woordspelingen. Een boek dat je meerdere keren kunt lezen. De meningen over dit boek zijn erg divers. Zo zie je maar, smaken verschillen. De 8 beschrijvers van het boek van Philippe Claudel: “Het kleine meisje van meneer Linh” zijn het aardig met elkaar eens: ontroerend, superbement ecrit, riche en émotion, een warme aanbeveling. Daar sluit ik me helemaal bij aan. Het is een juweeltje om te lezen.

Eén ding moet ik toch even kwijt. Waarom altijd iets creëren in een andere taal. Ik dacht dat de bibliotheek probeerde laagdrempelig te zijn.

1 opmerking:

  1. Leuk om te lezen dat je zo enthousiast over dit ding bent! Absoluut maar ook een aanrader voor de lener die nu heel makkelijk ook zijn eigen boekenkast kan inrichten met titels die hij/zij al gelezen heeft.

    groetjes,
    Alinda

    BeantwoordenVerwijderen