zondag 8 maart 2009

Oude muziek komt weer tot leven.

Ding 20 Last.fm. Eerst rondgeneusd via het account van 23 dingen en dan toch zelf maar weer een account aangemaakt. Het was verrassend. Toen ik enkele artiesten opgaf uit de jaren zestig, zoals de Animals, Otis Redding, kreeg ik nog een heleboel favorieten uit die tijd te zien. The Beach Boys, The Mama’s en the Papa’s en nog vele anderen, waar ik eigenlijk niet zo gauw aan dacht. Handig zo bij elkaar geplaatst.


Ook de optredens worden weergegeven. Zo was ik stomverbaasd dat Barry McGuire nog dit jaar op tournee gaat samen met John York. Die ken ik niet. Dus via Last.fm naar deze artiest gezocht en jawel hoor. Niet mijn favoriet, maar smaken verschillen. Deze oudjes rusten beslist niet op hun lauweren of zou het bittere noodzaak zijn?
Een bron van informatie, die in de bibliotheek van pas kan komen. Spraak- of zangherkenning zou ook handig zijn, maar dat komt er beslist nog aan. Bij ons in de bibliotheek komt er wel eens met de vraag: “Kende gullie dat lieke” en dan begint ze luid te zingen of te neuriĆ«n.

De geluidsweergave vind ik niet geweldig via de computer, zo blikkerig. Geef mij maar een goede geluidsinstallatie.

2 opmerkingen:

  1. Ha Tilly,

    Mijn adres is hoeksas@gmail.com. Kijken of het nu lukt.

    Groetjes Pleunie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Tilly,

    Mee eens hoor via de computer klinkt toch anders dan gewoon een cd. Zelf thuis wel een aantal radiostations gemaakt. (handig als er visite komt en je hoeft er niet meer naar om te kijken) en ideaal dat je kunt aangeven dat je een artiest of nummer niet leuk vind. Dan neemt lastfm deze ook niet meer in je radiostation op. Zo ontstaat er een muziekbibliotheek met alleen jouw favoriete nummers.

    Je bent er bijna ;o)

    BeantwoordenVerwijderen